Veseli spust
      - O spustu
      - Aktuelne informacije
      - Internet forum spusta
      - Himna (download)
      - 3d mapa Spusta

Veseli spust '11.
      - Program "spusta"

Razno
      - Knjiga utisaka
      - Pišite nam!

Priče sa spusta!
      - '07. Glas Javnosti
      - '04. Goran KG
      - '04. MENSA

Linkovi
      - www.kraljevo.com
      - veselispust.fotopic
      - veselispust.4t.com
      - kajakibar.org.rs
      - backpackers/spust
      - doktor/veseli spust
      - kraljevo.fotopic.net
      - alazovic.fotopic.net
      - dijaspora.ch
      - etnoart.org
      - ibarskaneman.com
      - zlonespava.org
      - spustbezgranica.co.rs
      - veselispust.com
      - predložite neki link

Prijatelji sajta

      Hotel ROYAL Kraljevo


      Oaza mira LopatnicaOve godine, Veseli spust održaće se u nedelju 1. jula 2012. godine.


3. jul - Završen je Veseli spust 2011!
Sportsko-zabavna manifestacija "Veseli spust" okupila je nekoliko hiljada učesnika iz Kraljeva i okolnih gradova, zatim Knjaževca, Paraćina, Beograda, Valjeva, Čačka, Kragujevca, kao i gostiju iz Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske. Oni su se čamcima i improvizovanim plovilima spustili 27 kilometara dugim tokom Ibra od srednjevekovnog grada Magliča do Kraljeva, sa pauzama u Bogutovcu i Mataruškoj Banji, gde je bio poslužen vojnički pasulj.
Prema rečima dežurnih u policijskoj i hitnoj službi, "Veseli spust" je prošao bez problema. Vodostaj Ibra bio je povoljan, a posle nekoliko kišovitih dana u Kraljevu je danas bilo sunčano.

2. jul - Čini nam se da je višegodišnje insistiranje organizatora da je "naručeno lepo vreme" tradicionalno postalo kontraprodktivno - u noći između subote i nedelje, kao i u nedelju ujutro velika je verovatnoća padavina, mada bi, kako dan odmiče, oblaci trebali da se raziđu. Očekivane temperature: 10-13 stepeni na startu u Magliču do 23 stepena kako se karavan bude približavao Kraljevu.

29. jun -Apelujemo na učesnike da kupe prijavu za učešće na Spustu koja je je nepromenjenih 200 dinara kao i prošlih godina, a uključuje prevoz učesnika i plovila do Magliča, ručak u Mataruškoj Banji i zdravstveno osiguranje učesnika.

25. jun - Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije je na reci Ibar, na lokaciji Maglič kod Kraljeva, sedmi put održao vežbu spasavanja na vodi. Učestvovalo je oko 350 pripadnika Sektora iz svih područnih odeljenja, specijalistički timovi za spasavanje na vodi i spasavanje iz ruševina, kao i Gorska služba spasavanja. U vežbi su učestvovale i ekipe policijskih uprava, Crvenog krsta, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kraljeva i Kajak kluba "Kraljevo". Načelnik Nacionalnog trening-centra Aleksandar Lazarević kaže da su ovakve vežbe od velikog značaja, jer predstavljaju proveru znanja, veština i koordinacije svih timova koji učestvuju u nekoj vanrednoj situaciji.

15. mart - Zbog iznenadnog, nenajavljenog prestanka sa radom fotopic servera, domen veselispust.fotopic.net kao i fotogalerije iz prethodnih godina nisu više dostupne. U narednom periodu pokušaćemo da fotogalerije koje smo sačuvali postavimo na neki drugi sever. Hvala na razumevanju.

12. mart 2011. - Ovogodišnji Veseli spust održaće se u nedelju 3. jula. Za ovaj spust, po rečima organizatora, naručeno je extra lepo vreme :)

2011. - I ove godine ćemo pokušati da vas pravovremeno informišemo o svim detaljima Veselog spusta 2011. www.kraljevo.com


7. jul. - Evo galerije slika sa ovogodišnjeg veselog spusta! Šaljite i vi linkove na svoje galerije...

5. jul. - Završen je ovogodišnji Veseli spust! Čamci, splavovi kućne izrade - većinom kombinacija kamionskih guma i dasaka, ali bilo ih je i od stiropora i gajbica, dva u obliku opanka i jedan neuništivi „fića"-amfibija, stuštili su se juče niz brzi Ibar na 21. Spustu. Na ovim plovilima bilo je više od pet hiljada ljudi.

23. jun. - Iz izvora bliskih organizatoru saznajemo da je Veseli spust odložen za nedelju dana zbog hladnog vremena. Dakle, novi termin održavanja Veselog spusta je 4. jul!

8. jun 2010. - Postavljen je Program Veselog spusta 2010.

5. maj 2010. - Veseli spust 2010. će biti održan u nedelju 27. juna. Očigledno da je prošlogodišnji eksperiment sa održavanjem Spusta u subotu doneo više logističkih problema nego koristi, pa je Organizacioni odbor odlučio da se vrati na već provereni nedeljni termin.


6. jul - Veseli spust 2009.Poštovani spustaši, počeli ste da šaljete Vaše slike sa Spusta! Evo i prve galerije, hvala Peđi. I dalje važi poziv da nam pošaljete svoje slike od kojih ćemo oformiti galeriju slika Spusta 2009. na e-mail alazovic@kraljevo.com ili pošaljite link na svoju galeriju. Čekamo vas!

Veseli spust 2009. 4. jul - Upravo je završen Veseli spust 2009. Po toplom, oblačnom vremenu (blaga kiša je padala od 11:20 do 11:40) i visokom vodostaju Ibra svi su prosto leteli na reci! Naša ekipa je porinula čamac u pola 10 u Magliču, a izašla u Mataruškoj Banji u 11:55. Pogledajte galeriju slika Spusta!

3. jul - Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i zamenik predsednika Vlade Republike Srbije, biće kapetan dvadesete manifestacije „Veseli spust“, a organizatori očekuju da će u Kraljevo doći više od 15.000 splavara iz zemlje i iz dijaspore. Kapetansko veče biće održano u petak, a „Veseli spust“ Ibrom od Magliča do Kraljeva u subotu, kaže Milomir Šljivić, predsednik Skupštine grada Kraljeva. - Spust Ibrom dug je 27 kilometara i traje punih osam sati. Mislimo da ćemo pod „palicom“ ministra policije svi zajedno biti sigurniji - dodaje Branko Simović, u ime organizatora ove manifestacije. Zbog učešća službenika Vlade na ovoj regati, „Veseli spust“ obezbeđivaće pojačane snage reda i mira.

2. jul - Za subotu je najavljeno umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 16, maksimalna dnevna 27 stepeni. Preciznije procene govore da će od podne do 15h postojati mogućnost lokalnog pljuska u Kraljevu.

25. jun - Kako saznajemo od organizatora, VESELI SPUST ĆE BITI ODLOŽEN ZA SEDAM DANA zbog lošeg vremena. Ovogodišnji Spust će biti održan u subotu 4. jula za kada se očekuje sunčano i toplije vreme.

24. jun - Dugoročna vremenska prognoza govori nam da će u okolini Kraljeva vreme biti kišovito do utorka 30. juna. Za subotu - dan Veselog spusta, predviđa se temperatura od 13 do 24 stepena uz kišu praćenu grmljavinom.

23. jun - Ovogodišnji Veseli spust svečano će otvoriti potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, a učešće će uzeti i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i predsednik Skupštine Milomir Šljivić.

4. jun - Tradicionalni "Novinarski spust" biće održan u subotu 13. juna. Planirano je da se predstavnici sedme sile okupe u Kajakaškom centru "Maglič" u 11 sati, zatim da se između 12 i 13 sati održi rafting tura od Krčme do Magliča. Zatim će se održati konferencija za medije, ručak, obilazak srednjevekovnog grada Magliča i okoline. Ovo će biti promotivna prethodnica za jubilarni 20. "Veseli spust" planiran da se održi 27. juna.

29. april - Za one koji žele ekskluzivni hotelski smeštaj za vreme Spusta, hotel Tehnograd-Kraljevo nudi dvodnevni polupansion (petak 26. jun uveče - nedelja 28. jun ujutru) u dvokrevetnim i trokrevetnim apartmanima sa doručkom po principu švedskog stola i lovačkom večerom - divljač u vinu i tradicionalnom gurmanskom večerom, sa cenom po osobi od 7.434,00 dinara. Napomena: Dođite da se dogovorimo. Popusti za grupe. Rezervacije izvršiti na vreme. Mogućnost organizovanog prevoza gostiju iz hotela do polazišta, kao i najam vodiča-skipera i čamca i fomiranje posade. Telefon hotela je +381 36 373 300.

28. april - Program Veselog spusta 2009. će biti uobičajen kao i prošlih godina. Datume aktivnosti ćemo postavljati onda kada budu definisani i objavljeni od strane Organizacionog odbora.

27. april 2009. - Veseli spust 2009. će biti održan u subotu 27. juna.


9. jul - Na konferenciji za štampu Organizacionog odbora održanoj povodom završetka Spusta 2008. predloženo je da se ubuduće Veseli spust organizuje SUBOTOM, imajući u vidu da je broj učesnika van Kraljeva gotovo isti ili veći od broja učesnika iz Kraljeva i da se svi mogu odmoriti u nedelju posle spusta. Organizacioni odbor smatra da je Veseli spust postao jedan od brendova Srbije i da već od septembra 2008. treba početi sa organizacijom jubilarnog 20. spusta 2009. godine.

1. jul - Poštovani posetioci, završen je Veseli spust '08. Na raspolaganju vam je forum spusta, a postavljena je i galerija slika uredništva ovog sajta . Pošaljite nam linkove vaših internet galerija sa ovog događaja, a očekujemo i vaše komentare za knjigu utisaka Veselog spusta.

26. jun - Prema nezvaničnim informacijama, u subotu uveče na trgu kod Milutina nastupiće sastav "Beauty Queens" - pevačice koje su široj muzičkoj javnosti postale poznate kao prateći vokali Marije Šerifović u kompoziciji „Molitva“.

26. jun - Vremenska prognoza za Kraljevo do Veselog spusta: U petak umereno oblačno, maksimalna temperatura do 34 stepena. U subotu moguća kiša, sa temperaturom do 26 stepeni. U nedelju sunčano i toplo. Jutarnja temperatura oko 17 a najviša dnevna 29 stepeni.

24. jun - Posetili smo Maglič par dana pre Spusta.
- Prvi spustaši su već počeli da donose svoja plovila...
- Na ulazu sa magistrale postavljena je metalna kapija koja bi trebala da spreči automobiliste da silaze na obalu.
- Viseci most ka starom gradu, koji je popravljen prošle godine - i dalje je u dobrom stanju, mada još uvek stoji prošlogodišnja inspekcijska zabrana korišćenja.
- Plato kod kajak kluba je u dobrom stanju, sveže je pokošen, đubre je pokupljeno - sve u svemu, sve je spremno za Veseli spust!

21. jun - Organizacioni odbor Spusta obaveštava sve zainteresovane takmičare da je takmičenje u triatlonu odloženo za subotu 5. jul zbog ranije zakazanih aktivnosti prijavljenih triatlonaca.

7. jun - Organizatori Spusta upozoravaju spustaše da u Magliču neće biti dozvoljen silazak motornim vozilima na prostor između magistrale i reke Ibar. Na prilaze će biti postavljene rampe i prepreke, a policija će nadgledati provođenje ove odluke.

30. maj - Cena prijave za učešće na Spustu i ove godine je 200 dinara, a uključuje prevoz učesnika i plovila do Magliča, ručak u Mataruškoj Banji i zdravstveno osiguranje učesnika.

24. april - Postavljen je Program spusta 08. Pogledajte ga ovde!

11. april - Utvrđen je datum održavanja Veselog spusta 2008. a to je nedelja 29. jun, saznajemo od organizatora ove manifestacije.


 
Galerija slika

Veseli spust 2010.
Veseli spust 2009.

Spust 2009. - Peđa
Veseli spust 2009.

Veseli spust 2009.
Veseli spust 2009.

Veseli spust 2008.
Veseli spust 2008.

Veseli spust 2007.
Veseli spust 2007.

Spust 2007. G. Šljivić
Veseli spust 2007. - fotografisao Goran Sljivic, fotoreporter Novosti

Maglič, dan pre
Veselog spusta 2007.
Pet dana pre spusta 2007.

Pet dana pre spusta 07.
Pet dana pre spusta 2007.

Veseli spust 2006.
Veseli spust 2006.

Spust 2006. G. Šljivić

Maglič, 24.jun 2006.
i koncert Aca Lukasa.


Dani Spusta 2006.

Veseli spust 2005.

Koncert Zdravka Čolića

Triatlon 2005.

Maglič, 8 dana
pre Spusta 2005.


Novinarski spust 2005.

Veseli spust 2004.

Sajam '04.

Novinarski spust '04.

Veseli spust 2003.

Veseli spust 90.-'02.

                                                            Copyright © Interactive.net Kraljevo. All rights reserved. interactive